KVKK
Gizlilik Politikası
&
Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine Dair
Bildirim

İlgili Kişi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişidir.
İlgili Kullanıcı: Verilerin teknik olarak depolanması, korunması ve yedeklenmesinden sorumlu olan kişi ya da birim hariç olmak üzere veri sorumlusu organizasyonu içerisinde veya veri sorumlusundan aldığı yetki ve talimat doğrultusunda kişisel verileri işleyen kişilerdir.
İmha: Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesidir.
Kişisel Veri: Kimliği belirli yahut belirlenebilir gerçek kişiye dair her türlü bilgidir.
Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulu
Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişinin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, dini yahut diğer inançları, kıyafeti, dernek, vakıf veya sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileridir.
Periyodik İmha: Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının hepsinin ortadan kalkması durumunda kişisel verileri saklama ve imha politikasında belirtilen ve tekrar eden aralıklarla otomatik olarak gerçekleştirilen silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemidir.
Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişidir.
Veri Kayıt Sistemi: Kişisel verilerin öngörülen kriterlere istinaden işlendiği kayıt sistemi.
Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaç ve yöntemlerini belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.
Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi: Veri sorumlularının Sicile başvuruda ve Sicile ilişkin ilgili diğer işlemlerde kullanacakları, internet üzerinden erişilebilen, Başkanlık tarafından oluşturulan ve yönetilen bilişim sistemi.
Yönetmelik: 28 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik.
Alıcı Grubu: Veri sorumlusu tarafından kişisel verilerin aktarıldığı kişi kategorisidir.
Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirmeye dayanan ve özgür olarak açıklanan rızayı ifade eder.
Anonim Hale Getirme: Kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir şekilde kimliği belirli yahut belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesini ifade eder.
Elektronik Ortam: Kişisel verilerin elektronik aygıtlar ile oluşturulan, değiştirilebilen ve yazılan ortamlardır.
Elektronik Olmayan Ortam: Elektronik ortamların dışında kalan tüm yazılı diğer ortamlardır.
Hizmet Sağlayıcı: Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile bir sözleşme dahilinde hizmet sağlayan gerçek veya tüzel kişidir.

Şirket: DOĞUŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın kişisel verilerinin güvenliğinin sağlanmasını sağlıyoruz. Müşterilerimizin kişisel verilerinin güvenli şekilde saklanması ve bu verilere hukuka aykırı biçimde gerçekleşebilecek her türlü erişimin engellenmesi için yürürlükteki kanun çerçevesinde güvenlik tedbirleri alıyoruz.
Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Bildirimi ile kişisel verilerin, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olmak üzere yürürlükte bulunan mevzuatla uyumluluğu gerçekleştiriyoruz.
Kanunlardan doğan yükümlülükleri uygularken daha iyi bir deneyim oluşturmak için kişisel verilerin işlendiği sırada gerekli olan bilgilendirmeyi yapmak için bu bildirimi hazırlamış bulunmaktayız.
İlkelerimiz

  • Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun hareket etmek
  • Doğruluk ve güncellik
  • Belirli, açık ve meşru amaçlar için veri işlemek
  • Kişisel verilerin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmak”,
  • İlgili mevzuatta öngörülen veya ilgili amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmek

Kişisel Verilerin Toplanması
Kişisel verilerin korunması çerçevesindeki yasal düzenlemelere dair güncel bilgiler sunmak için Bildirimde değişiklikler yapılabilecektir. Bildirimde esaslı değişiklikler yapılması halinde veri sahiplerine bu durum haber edilecektir.
İşbu Bildirim, firmanın ticari faaliyetleri esnasında hangi kişisel verileri işlediği, bu verileri niçin işlediği ve bu verilerin üçüncü kişilere iletilebileceği hususlarında bilgi vermektedir. Genel olarak, Şirket’e ait internet siteleri, bilgisayar yahut akıllı cihazlar üzerinden kullanıma sunulan yazılım ve uygulamalar, şirket adına hizmet sunmaya yetkili kişiler tarafından idare edilen sosyal medya hesapları, diğer vasıtasıyla toplanan kişisel veriler ve telefon görüşmeleri, müşteri evrakları, sözleşmeler, iş talep ve bilgi formu, sipariş kayıtları, sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda toplanan kişisel veriler mevcuttur.

 İşlenen Kişisel Veriler
- Aile bireyleri ve yakın bilgisi: veri sahibinin çocukları, eşleri ile ilgili kimlik bilgisi vb.
- Müşteri işlem bilgisi: dekont, fatura, çek, senet, müşteri talimatları, buna yönelik kanallarda kaydedilen kayıtlar vb. kişisel veriler
- İşlem güvenliği bilgisi: dijital ortamlarda sunulan internet sitemizi ziyaretiniz sırasında IP adres ve çerez bilgisi
- Risk yönetimi bilgisi: kişisel veri sahibiyle ilişkilendirilen ve kamu kurumları tarafından sunulan çeşitli sorgu sonuçları ve kayıtları, adres kayıt sistemi kayıtları vb.
- Finansal bilgi: kredi kartı bilgisi, banka hesabı bilgisi, IBAN bilgisi, bakiye bilgileri, alacak bakiyesi vb.
- Fiziksel mekân güvenlik bilgisi: şirkete ait giriş/çıkış kayıtları, ziyaret bilgileri, kamera vb.
- Hukuki işlem ve uyum bilgisi: adli ve idari mercilerden intikal eden bilgi talepleri ya da kararlarda yer alan kişisel veriler, veri sahibiyle ilişkilendirilen yasal takip ve haklarımızı ileri sürmemize ilişkin her türlü kayda dair bilgiler
- Özel nitelikli kişisel veri: şirket personelinin yasal mevzuat gereği sağlık durumunuza ilişkin bilgiler, din, dernek üyelik bilgisi, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler
- Pazarlama bilgisi: veri sahibiyle ilişkilendirilen ve pazarlama amacıyla kullanılacak kişinin alışkanlıkları, beğenilerini gösteren raporlar ve değerlendirmeler, hedefleme bilgileri, çerez kayıtları, veri zenginleştirme faaliyetleri sayesinde türetilen bilgiler, kişiyle yapılan anketler vb.
- Kimlik bilgisi: internet sitesinde hesap oluştururken sağlamış olduğunuz, ürün veya hizmet satın almak için başvurduğunuz sırada sağlamış olduğunuz, iş ve satış sözleşmesi gereği sağlamış olduğunuz ad, soyad, kimlik numarası, doğum tarihi vb. kişisel verileriniz
- İletişim bilgisi: internet sitemizde hesap oluştururken sağlamış olduğunuz, ürün veya hizmet satın almak için başvurduğunuz sırada sağlamış olduğunuz, iş ve satış sözleşmesi gereği sağlamış olduğunuz e-posta adresi, telefon numarası, sosyal medya iletişim bilgileri, adres vb. kişisel verileriniz
- Yer Bildirim verisi: çalışanların şirket faaliyetlerini yürütmek amacıyla sağlamış olduğu konum bilgileri

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Amacı
Kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. Maddesine istinaden mevzuat hükümlerinin gerektirdiği şartların varlığı halinde işlenebilir. Müşterilerimizin kişisel verilerini hizmetleri gerçekleştirmek çalışanlarımızın ise çalışan memnuniyeti ve bağlılığı süreçlerinin yürütülmesi çalışanlar için sözleşme ve mevzuattan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi çalışanlar için yan haklar ve menfaatleri süreçlerinin yürütülmesi, mevzuat uyarınca tabi olduğumuz yükümlülükleri yerine getirmek ve temel hak ve özgürlüklerde olumsuz bir netice oluşturmamak kaydıyla kanun kapsamında işlemekteyiz. Bazı durumlarda kişisel verileri işlemek için açık rıza talep edebilir. Bu durumlarda, kişisel verileriniz özgür iradenizle sunulmuş olunan açık rızanın kapsamında işlenir. Kişisel verileriniz, verilen izin doğrultusunda ürünlerimiz için bilgi vermek, tanıtım yapmak ve fırsatlardan haberdar olmanızı sağlamak için pazarlama faaliyetleri kapsamında işlenebilmektedir. Eğer izin verilirse iş ortaklarımızın ürünleri içinde bilgi edinebilme imkânınız mevcuttur.
Kişisel verileriniz, kimlik tespiti ve doğrulanmasına ilişkin yükümlülüklerimiz nedeni ile kişisel verileriniz, dolandırıcılık ve kara para aklama da dâhil olmak üzere suçun önlenmesi, tespiti vb. amaçlarla ve bilgilendirme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, ödemelerin alınması ve gerekli hallerde tarafınıza ücret iadelerinin gerçekleştirilmesi için işlenebilmektedir.
İş hukuku ve sigorta kanuna istinaden kişisel veriler mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerden kaynaklı ve bununla sınırlı olarak işlenebilir.
Kişisel verileriniz, bilgi teknolojileri sistemlerinin yönetimi ve sistemler üzerinde gerekli iyileştirme ve geliştirmelerin yapılması için erişilebilirliğinin ve güvenilirliğinin yedekleme ve testler dahilinde sunulan ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yürütülmesi amaçlarıyla işlenebilir.
Kişisel verileriniz, iş ortaklarıyla iş ilişkisi dahilinde lazım olan belgelere ve kayıtlara erişimlerin sağlanması, müşteriyle iletişimin sağlanması ve depo ve nakliyat hususlarında anlaşılan üçüncü kişi şirket yetkilisi ve işçilerinin faaliyetlerini gerçekleştirmesini sağlamak için işlenebilmektedir.
Kişisel verileriniz kanunen yetkili kamu kurumları ile özel kişilerle de yetkileri kapsamında paylaşılabilmektedir. Kişisel verilerinizin paylaşıldığı durumlarda verilerin paylaşıldığı tarafın Bildirimde yer alan kurallara ve mevzuatta yer alan hükümlere uygun şekilde işleme ve aktarım faaliyetinde bulunması için gerekli önlemleri almaktayız ve Kanun’un 8. ve 9. Maddelerine istinaden iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kanunen yetkili özel kurumlar ile paylaşabilmekteyiz.
İletişime Dair Kişisel Verilerin İşlenmesi
Pazarlama amacı içermeyen ve sadece yukarıdaki amaçlar ya da benzeri hizmet bilgilendirmeleri gerçekleştirmek amacıyla gönderilen iletiler, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik’in 6. Maddesi hükmünce onaya tabi olmayıp, ileti alma konusunda onay verilmemiş olsa da şirket tarafından size gönderilebilir.
Tarafınızdan farklı mecralardan iletilen, soru, talep ya da şikâyetlerle ilgili gereken adımların atılması amacıyla kişisel verileriniz işlenebilir. Ayrıca sunulmuş olunan hizmetin değerlendirilmesi amacıyla, anket veya değerlendirme çalışmaları kapsamında kişisel verileriniz işlenebilir. Alış ve satışlarınıza dair bilgiler, gerçekleştirmiş olduğunuz işlem ve iletişimleriniz ile ilgili olarak elde edilen bilgiler alışverişinize ilişkin tercihlerinizin işlenebilir. Kişisel veriler, önceden belirlenen tanıtım, promosyon ve duyurulara ilişkin pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için işlenebilmektedir.

Verilerin Saklanması
Kişisel verilerinizi işlerken yasal yükümlülüklerle ilgili süreleri dikkate almaktayız. Kişisel verinin işleme amacının ortadan kalkması durumunda kişisel verilerin saklanmasına ve tutulmasını gerektirecek farklı bir hukuki dayanak bulunmazsa veriler periyodik olarak “Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Politikamız”a göre silinir, yok edilir veya anonim hale getirilmektedir.

Kişisel Verilerin Güvenliği
- Şirket içerisinde kişisel verilere erişimi birim/rol/uygulama bazında yetkiler çerçevesinde ve verinin niteliğine uygun bir süreç ile çalışmaktayız.
- KVKK Madde 12 uyarınca Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimlerin yapılmasını sağlamaktayız.
- Özel nitelikli kişisel verilere erişimi sıkı tedbirlerle uyguluyoruz.
- Kişisel verilere dış kaynak kullanımı gibi sebeplerle şirket dışından erişim olması halinde dış hizmet sağlayıcı tarafından Kanun’a uyumun sağlanmasına yönelik önlemler almaktayız.
- Kişisel verilere erişim yetkisi bulunanlar başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı Kanun kapsamındaki görev ve sorumlulukları ile ilgili olarak bilgilendirmek için gerekli eğitim ve çalışmaları yapmaktayız.
- İlgili mevzuat uyarınca aktarım yaptığımız kişisel verilerinizin güvenliği için gizlilik taahhütnameleri düzenliyoruz.

İnternet Sitesi Çerez Kullanımı Ve Dijital Ortam
Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için internet sitemizde www.dogustekstil.com bulunan Çerez Aydınlatma Metni’nde mevcut olduğu üzere bu teknolojinin kullanımında kanuna, GDPR ve ilgili yasal mevzuat gereği kişisel verileriniz için gerekli hukuki güvenliğe dikkat etmekteyiz.
Dijital ortam kullanımı esnasında kayıt altına alınan kişisel verileriniz sitenin yönetilmesi, siteye ilişkin kullanıcı deneyiminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi, sitenin nasıl kullanıldığının takip edilmesi ve bulunan konumda kullanılabilecek olan hizmetlere ilişkin bilgilendirme için sınırlı olarak işlenebilmektedir.

Kamera Sistemi
Şirketimizin iş yerlerinde, kamera sistemi aracılığıyla görsel veriler elde edilmekte ve sadece; işin aksamasına sebebiyet verebilecek durumlar ve suç teşkil eden davranışların önlenmesi ve takip edilmesi, iş yerlerinde bulunan araç-gereçlerin güvenliğinin tesisi, iş yerimizi ziyaret eden ziyaretçi ve çalışanların sağlığının ve güvenliğinin korunması için yeterli süre boyunca saklanmaktadır. Bu konuda kaydedilen verilerin güvenliğinin sağlanması için her türlü teknik ve idari önlem şirketimizce alınmaktadır.

Şirketimizce İşlenen Verilerin Sahibi Kimselerin Hakları (KVKK Madde 11)
1 Kendisi ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme.
2 Kendisi ile ilgili kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme.
3 Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme.
4 Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme.
5 Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme.
6 İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme.
7 Düzeltme, silme ve yok etme talepleri neticesinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme.
8 İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme.
9 Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
İşbu hakların kullanılması halinde, Kanunda öngörülen şekilde azami 30 gün içerisinde şirketimiz cevap vermektedir. Aksi hal olmadıkça kişisel veri sahibi kanunen bizzat kendisi başvuru yapmak ve hakkını kullanmak zorundadır.
Başvuru halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ücret tarifesi öngörülmesi durumunda bu tarife üzerinden ücretlendirme yapılabilmektedir. Başvuruda bulunan kişinin Veri Sahibi olup olmadığını tespit etmek adına şirketimizce ilgili kişiden bilgi talep edebilmektedir.
Başvuru için adresimiz;
DOĞUŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İZMİR ASF. ÜZ. BOZBURUN MAH. 7002 SK.NO:6 MERKEZEFENDİ/DENİZLİ
TEL NO: +90 258 371 64 61


Çerez Politikası
(Aydınlatma Metni Ve Açık Rıza Beyanlarını İçerir)
-İnternet sitemiz ziyaretçileri için aydınlatma metnidir.

Tanımlama bilgileri (çerezler), tarayıcınız vasıtasıyla internet sunucusu tarafından bilgisayarınıza yüklenen küçük veri dosyalarını ifade etmektedir. İnternet sitemiz, tanımlama bilgilerini tarayıcı ile sunucu arasında bağlantı kurulduğunda sizi tanımak için kullanmaktadır. Tanımlama bilgileri, internet sitemizin ziyaretçiler tarafından daha kullanışlı olması için tasarlanmaktadır.
Kullanım amaçlarına göre dört adet tanımlama bilgisi bulunmaktadır:
1-Performans Tanımlama Bilgileri: Bu tanımlama bilgilerinin amacı sayfa ziyaretlerinin sıklığı, mevcutsa ilgili hata mesajları, kullanıcının sayfalarda bulunduğu süre ve kullanıcıların internet sitesinde ne şekilde gezindiği gibi bilgilerin tespit edilmesine yaramaktadır ve bunlar, internet sitemizin daha iyi bir performansı için kullanılabilmektedir.
2-Oturum Tanımlama Bilgileri: internet sitemizin düzgünce çalışmasını sağlamaktadır. İnternet sitemizin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinin kullanılabilmesini sağlar. Oturum tanımlama bilgileri, internet sitemizin farklı sayfaları arasında bilgi aktarımını yapabilmek ve kullanıcının bilgileri gereğinden fazla girmelerini önlemek için kullanılmaktadır.
3-Reklamlar ve Üçüncü Taraf Tanımlama Bilgileri: Şirketimize yahut üçüncü kişilere ait internet sitesi ve uygulamalar üzerinden, kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklam ve benzeri içerikleri göndermek amacıyla bağlantılı taraf çerezleri ve üçüncü kişi çerezleri kullanabilmekteyiz.
4-İşlevsel Tanımlama Bilgileri: internet sitemiz, uygulama ve hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve bunları kullanıcı için kişiselleştirmek amacıyla çerez kullanabilir ve bu bilgiler, kullanıcılara gelişmiş internet özelliklerinden yararlandırmaktadır.

 İnternet sitemizde kullandığımız tanımlama bilgileri bunlardan ibarettir.

-Dikkat
Belirtmek isteriz ki, internet tarayıcısı, tanımlama bilgilerini otomatik olarak kabul etmek için öncesinden tanımlanmış bulunmaktadır.
Tarayıcı, tanımlama bilgilerini engeller halde yahut kullanıcıyı cihaza tanımlama bilgisi gönderildiğinde uyaracak biçimde ayarlanabilmektedir.
Daha fazla bilgi için lütfen tarayıcınızın yardım menüsüne bakın. Çerezlerin devre dışı bırakılması durumunda Şirket internet sitemiz ve hizmetlerinin bazı özelliklerinden kullanılamayabilecektir.
İnternet sitemiz ile hizmetlerinin yürütülmesi ve tanıtım için yetkilendirilen bazı hizmet sağlayıcılardan yardım almaktayız.
Hizmet sağlayıcılar kullanıcıların cihazına çerezler ve benzeri teknolojiler gönderebilecek ve cihazı tespit etmek için IP, benzersiz tanımlayıcı ve cihaz tanımlayıcı gibi bilgileri alabilmektedir.
İnternet sitelerimiz, üçüncü şahıslara ilişkin internet sitesi, ürün ve hizmetlere ilişkin linkler içerebilir. Bu linkler, üçüncü kişilere ait gizlilik politikalarına tabiidir. Üçüncü kişiler ve üçüncü kişilere ait sitelerin DOĞUŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nden ayrı ve bağımsız olduğu ve DOĞUŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nin üçüncü kişilerin gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığını belirtiriz.
Link verilen internet sitelerinin ziyaret edilmesi halinde bu sitelere ait gizlilik politikalarına bakılmalıdır.

Şirketimiz (DOĞUŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ) internet sitemizi ziyaret eden ziyaretçinin IP ile ziyaret saati verilerini ilgili (5651 sayılı Kanun) gereği kayıt altına almaktadır. Bu veriler ilgili kanuna istinaden 2 yıllığına güvenli bir vaziyette muhafaza edilir ve gerektiği halde yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilir. (6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. Maddesinin 2. Fıkrasının ç ve f bendi) Kanunun işbu hükümleri gereği verileriniz sınırlı olarak işlenmektedir.